223829.jpg
Kuvassa ihanat Doulat Wienissä: Tiina, Mona, Teija, Eila ja kyykyssä Susku. Krisse ja Jaana


Lämpimät tervetulotoivotukset Doulien uusille sivuille!

Eilisessä Doula-illassa Ensikodilla mukana olleet (Tiina,Veera, Piia, Susku, Nina sekä Jaana) osallistuivat suunnitteluun, joka alkoi jo taannoisella Wienin matkallamme. Mietimme alustavasti sivujen sisältöä ja päädyimme nyt toistaiseksi sellaiseen ratkaisuun , etä sivut ovat salasanan takana. Ehkä jatkossa perustamme toiset sivut, joille synnyttäjä-äitien on mahdollista jättää palautetta toiminnastamme...

Mut aloittelemme näin.Sisällöstä sen verran, että tarkoitus on koota tänne kaikenlaista hyödyllistä tietoa Doulille, tärkeitä linkkejä ja esimerkiksi Doula-iltojen luennoitsijoilta kertynyttä materiaalia. Ja tottakai sivulla näkyvät ne Doula-illat päivämäärineen ja aiheineen. Mutta antakaa armoa, kokoan matskua vähitellen! Ja muistakaa jättää kommentteja (joka kirjoituksen jälkeen  on kommentointimahdollisuus).

Eilen suunnittelimme myös hieman Doulaesitteen sisältöä. Doulat kaipasivat äideille annettavaksi infolehtistä, jossa on lyhyesti  tietoa mm doulamaksusta, doulasuhteen pituudesta yms. Miten esittää kauniisti asia, että Doula ei voi ryhtyä syntyvän vauvan kummiksi ? Joitain hyviä ehdotuksia tulikin... Mona ja Eila kokoavat asiat yhteen ja ehkäpä uusi esite esitellään kohta näillä sivuilla ?

Syksyn ohjelmaa käytiin vielä läpi. Pikkujoulut vietetään Pähkinänsärkijä-oopperan merkeissä 30.11. Mukaan taitaa mahtua, vielä soittele Eilalle tai Monalle!!  Sitä ennen järjestynee (joko 20.11. tai 27.11.) tutustumiskäynti Naistenklinikan synnytysosastoon. Tietoa siitä myöhemmin kun ajankohta selviää.
4.12. Doula-iltaan tulee luennoimaan Malla Rautaparta (Mallasta voit lukea  täältä)ja mukaan saamme Folkhälsanin Doulia.


Ensi- ja turvakotienliiton lehti Esikon joulukuun numerossa julkaistaan todennäköisesti pikku juttu Doulien Wienin matkasta otsikolla "Matkalla Kurzzugiin". Otsikon vitsi taitaa avautua vain mukana olleille...
Yritän nyt värkätä tähän perään muutaman Tiinan ottaman kuvan reissulta, toivotaan että onnistuu.

Mutta eipä sen enempää tällä kertaa. Lisäilen tavaraa sivuille viikon mittaan
syysterveisin
- Jaana -

223831.jpg
Mila esittelee Eilalle työpaikkansa synnytyssänkyä.

223832.jpg
Illanviettoa WeinStubessa: oikealla Mila puolisonsa Wernerin ja poikansa Nicon kanssa.